جایگاه کلیک ویو در BI

جهت بررسی این موضوع ابتدا به معرفی اجمالی از کلیک ویو می‌پردازم.

 

کلیک ویو یکی از بهترین و انعطاف پذیرترین پلتفرم های هوش تجاری است. بیشتر از 24000 سازمان کوچک و بزرگ در سراسر جهان برای تحلیل گرافیکی داده هایشان از کلیک ویو استفاده می‌کنند.

این ابزار با ترکیب نمودن قابلیت هایی همچون ارائه پویا، تجزیه و تحلیل و به کارگیری آنی داده ها به کاربران توانایی اخذ تصمیمات تجاری مبتکرانه را میدهد و به بهترین نحو داده ها را به دانش تبدیل میکند. این نرم افزار با ارائه یک پلتفرم تجاری هوشمند و قدرتمند که به سادگی قابل استفاده می‌باشد، دید عمیق تر و شفاف تری از داده ها را به کاربران می‌دهد تا آنها در تصمیمات تجاری خود در تمام سطوح پیشگام باشند. کلیک ویو با ارائه تحلیلی دقیق و بدون محدودیت در داده‌ها، کاربران خود را در تصمیم گیری کمک میکند. ابزار کلیک ویو یک سطح کاملا جدیدی از تجزیه و تحلیل، بینش و ارزش دادههای موجود را با رابط کاربری بسیار شفاف، ساده و صریح ارائه میدهد.

بله! کلیک ویو یک داشبورد قدرتمند است که به وسیله آن می‌توان داده‌ها را به صورت ویژوال کنار هم قرار داده و گزارشات متعدد با قابلیت‌های بسیار بالا ایجاد نمود. اما آیا کلیک ویو به تنهایی قادر است که داشبوردهای گوناگون، زیبا و کاربردی ایجاد کند؟  قبل از پاسخ به این سوال به بررسی اجمالی پیش نیازها در یک پروژه‌ی هوشمندی کسب و کار می‌پردازم.

سه بخش اصلی در هوشمندی کسب و کار وجود دارد که نبودن هر یک به منزله شکست پروژه است.

 

  •       منبع داده
  •       انبار داده
  •       داشبورد

منبع داده: هر سازمانی بنا به نیاز خود از سیستم‌هایی استفاده می‌کند. به عنوان مثال برای کارهای مالی، حقوق و دستمزد، فروش، منابع انسانی و … سیستم‌های نرم افزای فراهم می‌کند. این سیستم‌ها میتوانند در قالب یک پکیج آماده باشند و یا یک تیم برنامه نویس بر اساس نیاز سازمان آن‌ را نوشته باشد. به مرور زمان بر اساس نیاز، این نوع سیستم‌ها گسترش پیدا میکنند و در نتیجه با حجم زیادی از داده‌ها روبرو می‌شویم.

با بالا رفتن حجم داده‌ها و زیاد شدن منابع داده‌، گزارش گیری بسیار سخت و گاهی ناممکن می‌شود در حالی که با حجم بالایی از داده‌ها روبرو هستیم، هیچ استفاده‌ی مفیدی از آن‌ها نمیتوانیم بکنیم.

در اینجا است که BI می‌تواند به کمک سازمان رفته و نیازهای آن را مرتفع کند.

 

انبار داده: در منابع داده‌ها اطلاعات بسیار زیادی وجود دارد که ممکن است تمام این اطلاعات مفید نباشد و از طرفی ممکن است نیاز به ترکیب داده‌ها از چند منبع با یکدیگر باشد. در اینجا انبار داده‌ها به کمک ما می‌‌آید و بوسیله آن می‌توانیم اطلاعات مفید را از یک یا چند منبع مختلف کنار هم گردآوری کنیم. البته کار به این سادگی هم نیست! این کار نیاز به تحلیل و طراحی دارد که بنا به نیاز سازمان و چندین آیتم دیگر انجام می‌گیرد.

 

داشبورد: این همان مرحله‌ای است که می‌توانید نتیجه کار را مشاهده کنید. ایجاد گزارشات و شاخص‌ها با استفاده از نمودار و گیج همراه با امکاناتی همچون حرکت در سطوح مختلف گزارش و Drill Down  در یک محیط کاملا انعطاف پذیر. این داشبوردها را می‌توان توسط کلیک ویو و یا هر ابزار دیگه‌ای که این قابلیت را داشته باشد ایجاد نمود.

نبود هر یک از این موارد به شکست پروژه خواهد انجامید.

اما بر میگردم به سوالی که کمی پیشتر پرسیدم! آیا کلیک ویو به تنهایی قادر است که داشبوردهای گوناگون، زیبا و کاربردی ایجاد کند؟

با وجود قدرت بسیار بالای کلیک ویو در برقراری ارتباط با منابع داده‌ای مختلف و یکپارچه کردن داده‌ها، پاسخ خیر است زیرا کلیک ویو یک ابزار است که باید از آن در مرحله Presentation استفاده کرد.

به طور کلی کلیک ویو ابزاری است بسیار قوی جهت ایجاد داشبوردهای مدیریتی که بواسطه آن مدیران بتوانند برای سازمان خود تصمیم گیری کنند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.